
پاهای کودکان مشابه پاهای بزرگسالان نیستند. پاهای نوزادان و کودکان نوپا نرم و قابل انعطاف هستند زیرا استخوانها هنوز به طور کامل تشکیل نشدهاند. این بدان معنی است که پای آنها میتواند راحتتر از پای کودکان بزرگتر به عنوان مثال با کفشهای خیلی تنگ آسیب ببیند. سلامت پای کودکان شما بخش مهمی از سلامت و رفاه آنهاست. عادتهای مراقبت از سلامت پای کودکان را یاد بگیرید تا کودکان خود را به شروع درست هدایت کنید و به آنها کمک نمایید تا از مزایای پا و مفاصل سالم در تمام طول زندگی خود لذت ببرند.
مشکلات رایج پای کودکان
یشتر مشکلات جزیی پا در کودکان خود به خود اصلاح میشوند، اما اگر در مورد هر یک از مشکلات زیر نگران هستید، با پزشک خود درباره سلامت پا نوزاد و کودک خود صحبت کنید.
پای پرانتزی

قبل از سن دو سالگی، بیشتر بچهها در هنگام ایستادن، دارای پاهای پرانتزی یا فاصله کوچکی بین زانوها و مچ پا هستند. اگر فاصله بین زانوها بدتر شده یا به خودی خود برطرف نشده، با پزشک خود مشورت کنید. این وضعیت میتواند نشانهای از ریکیت (ناهنجاری استخوانی) باشد، گرچه این بیماری بسیار نادر است.
پای ضربدری

پای ضربدری وضعیتی است که کودک با زانوهای چسبیده به هم میایستد در حالی که بین مچ پاها فاصله وجود دارد. بین سنین دو تا چهار سال، فاصله تا 6 سانتی متر (حدود 2.5 اینچ) طبیعی است. پای ضربدری اغلب تا سن شش سالگی برطرف میشود.
چرخش پنجه پا به داخل

چرخش پا به داخل، پنجه کبوتری نیز شناخته میشود. در این حالت پاهای کودک به سمت داخل میچرخند. این وضعیت معمولا در سن هشت یا نه سالگی اصلاح میشود و معمولا درمانی برای سلامت پای کودکان مورد نیاز نیست.
چرخش پنجه به بیرون

چرخش پنجه به بیرون حالتی است که در آن پاها به سمت بیرون میچرخند. این حالت معمولا خود به خود اصلاح میشود و در اغلب موارد نیاز به درمان وجود ندارد.
صافی کف پا

صافی کف پا در کودکان شایع است، اما لزوما مشکل نیست. شکلگیری قوس کف پا در سن 6 یا 7 سالگی تثبیت خواهد شد. با این حال، اگر صافی کف پا باعث درد یا تاثیر بر روی راه رفتن یا دیگر فعالیتهای او شده است، فرزندتان را نزد پزشک ببرید.
بیماری سیور

بیماری سیور معمولا به سندرم پاشنه دردناک شناخته میشود، که اغلب بر کودکان از لحاظ ورزشی فعال، تأثیر میگذارد. بیماری سیور به عنوان یک اختلال رشد، شامل درد مکرر یا گاه به گاه در زیر یا پشت پاشنه پا میباشد. اگر برای سلامت پا اطفال درمان به موقع انجام نشود، کودکان مبتلا به این بیماری ممکن است با بدتر شدن بیماری به لنگیدن دچار شوند.
پا چنبری

پا چنبری معمولا در هنگام تولد اتفاق میافتد و میتواند از طریق سونوگرافی تشخیص داده شود. درمان حدود یک هفته پس از تولد با تکنیک گچگیری خاصی انجام میشود. این گچ برای دو ماه اول روی پاهای نوزاد تازه متولد شده میماند و سپس کفشهای طبی مخصوص تا سن 4 سالگی استفاده میشود. برخی از کودکان نوپا نیاز به یک نوار ویژه نیز برای تحرک و قدم زدن دارند.
اتصال استخوانهای قوزک پا

اتصال استخوانهای قوزک پا معمولا کودکان بزرگتر بین 8 تا 13 ساله را تحت تاثیر قرار میدهد. این وضعیت از رشد مفاصل ناشی میشود که از طریق پل استخوانی در هم ادغام میشوند. علائم میتواند شامل درد و خشکی باشد که به طور چشمگیری علاقه کودک به فعالیت و بازی را کاهش میدهد.
پینه پا (بیرون زدگی شست پا)

پینه پا در کودکان همانند بزرگسالان بسیار رایج است. بیرونزدگی شست پا به علت افزایش حرکت ناحیه قوس پا، ایجاد میشود که منجر به برآمدگی در داخل قوزک پا میشود. پینه پا میتواند دردناک باشد و اغلب منجر به انحراف انگشت شست پا به سمت انگشت دوم میشود. پوشیدن مداوم کفش نیز میتواند درد را افزایش دهد و انجام فعالیت و ورزش را به شدت محدود کنند.
منبع مقاله: کلینیک تخصصی سلامتی پای امید تهران
دیدگاهتان را بنویسید